GETTING MY MANTAR TOHUMU TO WORK

Getting My mantar tohumu To Work

Getting My mantar tohumu To Work

Blog Article

This Internet site is using a stability support to safeguard by itself from on the net assaults. The motion you merely executed brought on the safety Option. There are many actions that might bring about this block which include publishing a specific phrase or phrase, a SQL command or malformed knowledge.

• Torbalara veya kaplara doldurun: Hazırladığınız karışımı sterilizasyon torbalarına veya kaplarına doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kapları kapalı bir şekilde kaynar su dolu tencerede yaklaşık 2 saat boyunca sterilize edin.

Bu şekilde sıcaklık bir miktar düşürülür ve kompost sıcaklığı 52-fifty seven°C arasında tutularak kompostun olgunlaştırılması ve mantar miseline zarar veren amonyağın komposttan uzaklaştırılması sağlanacaktır

Kromozom ve hücre içi organellerden oluşan tek ya da çok hücreli olan mantar, hayvanlar gibi aktif edemeyen aynı zamanda da bitkiler gibi klorofil taşımayan heterotrof canlılardır; yani dışarıdan beslenen ayrıştırıcılardır.

2020 yılında yapılan bir başka araştırmada ise mantar özünün antioksidan etkiler gösterdiği ve toksik kimyasalların neden olduğu karaciğer hasarını azaltmaya propertyımcı olduğu gözlemlenmiştir.

İSTİRİDYE MANTARI ButİŞTİRME REHBERİ Ürünlerimizin yanında siz değerli müşterilerimize göndereceğimiz sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi ile işiniz daha kolay hale gelecek ve aklınıza takılan soruları sormak için uzaman arkadaşlarımızdan dilediğiniz zaman Destek alabileceksiniz. Rehberimizde bulabileceğiniz konu başlıklarının bazılarını sizin için listeledik.

İstiridye mantarı tohumu, aslında istiridye mantarının miselyum advertı verilen ipliksi yapılarıdır. Miselyum, istiridye mantarının büyümesini sağlayan ve besinleri emen kısımdır.

İstiridye mantarları doğada olduğu gibi gerekli koşullarını sağladığınızda yerlerde gelişim sağlarlar. Bu koşulların başında sıcaklık ve nem gelmektedir.

Bu sebeple mantar yetiştiriciliği, yenilebilir mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen her ülkede yetiştirilmelidir.

Metilbromid ile yada göz taşı ile kompostun dezenfeksiyonu yapılırken dikkat edilecek nokta hava sıcaklığının twenty°C civarında olmasıdır. Daha düşük sıcaklıklarda metilbromid buharlaşmadığından dezenfeksiyon etkili olmaz.

Mevsim şartlarına uygun olarak aşılanan yüksek kalitede istiridye mantar misellerimiz ile yüksek oranda verim alın.

Your browser isn’t supported any longer. Update it to find the ideal YouTube expertise and our hottest characteristics. Find out more

Ana katı maddelere ek olarak ilave protein ve azot içeren maddeler istiridye mantarı verimini arttırır. İlave olarak düşük oranlarda aşağıdaki maddeler kullanılabilir.

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani read more tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Report this page